Kako da održavate nameštaj od punog drveta

Verovatno ste se mnogo puta do sada susretali sa pitanjima kako da održavate nameštaj od punog drveta? U tekstu ispod Vam prenosimo nekoliko saveta kako da najbolje održavate Vaš nameštaj. Nadamo se da ćete se uz pomoć ovih saveta zauvek rešiti mrlja i izbledelog nameštaja.

 

  1. Prilikom čišćenja drvenih površina najbolje je da koristite toplu vodu uz vrlo malo sapunice. Čišćenje toplom vodom neće naškoditi drvetu, samo budite pažljivi da ga previše ne natopite. Uzmite običnu krpu, potopite je u vodu, dobro iscedite i obrišite drvenu površinu. Nakon toga istu površinu možete posušiti ukoliko ste naneli previše vode.
  2. Nemojte drveni nameštaj izlagati sunčevoj svetlosti. Temperatura sunčane svetlosti koja leti ulazi kroz prozor je prilično visoka i može dovesti do isušivanja i skupljanja drveta što će rezultirati pukotinama.
  3. Nemojte drveni nameštaj postavljati blizu radijatora. Suv vazduh će isušiti drvo što će rezultirati pukotinama. U suvim mesecima možete koristiti uređaje koji će povećati vlažnost u prostoriji.
  4. Ukoliko Vam se desi da oštetite drvenu površinu kao brzo rešenje možete iskoristiti kremu za obuću u toj boji.
  5. Nema potrebe da nanosite razna ulja ili premaze kako biste zaštitili drvo. Nakon finalne obrade drvenog nameštaja ono je u potpunosti zaštićeno i ništa ne može ući unutar drvene površine.
  6. Ukoliko Vam se desi da na drvenoj površini ostane otisak od šolje to možete rešiti sa jednostavnim trikom. Pomešajte malo ulja i pepela i običnom krpom utrljajte dok se fleka ne skine. Drugi način je da stavite tanku tkaninu preko tog mesta i peglom prelazite 10-20 sekundi. Sve vreme pažljivo pomerajte peglu.

 

Kliknite OVDE  i pogledajte naš proizvodni program. Mi pravimo najkvalitetniji nameštaj od punog drveta.

Stolarska radnja MIJATOVIĆ BB
Stolarska radnja MIJATOVIĆ BB
Stolarska radnja "MIJATOVIĆ BB" iz Bajine Bašte je porodična firma koja se bavi proizvodnjom nameštaja od punog drveta preko 30 godina. Nameštaj koji mi pravimo je vrhunskog kvaliteta, dugog veka trajanja i pogodan je za sve prostore. Svaki komad našeg nameštaja je unikatan i izrađen po svetskim standardima.