Saveti za održavanje kuhinja od punog drveta

Ukoliko ste već odlučili da uložite Vaš novac u kuhinju od punog drveta ne bi bilo loše da je održavate tako da ona traje dugo. U ovom tekstu ćemo Vam preneti par saveta kako da Vašu kuhinju održavate da traje duže i izgleda lepo kao prvi dan kada ste je kupili.

Održavanje ormarića i fioka

Pošto su ormarići Vaše kuhinje delovi koji se najviše koriste u toku dana, njihov izgled je najbitniji. Najbitnije je da ove elemente redovno čistite. To možete uraditi tako što ćete u toplu vodu dodati vrlo malo deterdženta, očistiti elemente, a zatim ih brzo posušiti kako se ne bi pojavile fleke.

Zatvaranje fioka i ormarića

Ne postoji ništa ružnije od kuhinjskih elemenata koji ne mogu lepo da se zatvore usled lupanja vratima i zalupljivanja fioka. Naročito ukoliko u kući imate tinejdžere. Naš savet je da budete pažljivi prilikom otvaranja i zatvaranja ormarića kako ih nekim grubim potezom ne biste oštetili. Isto tako možemo Vam preporučiti mehanizme koje ugrađujemo u kuhinje, a koji će onemogućiti grubo zatvaranje fioka i ormarića.

Održavanje radne ploče i sudopere

Najviše problema sa održavanjem kuhinje od punog drveta zadaje deo oko sudopere i radne ploče. Ti delovi su često prekriveni vodom i flekama od hrane ili posuđa. Najlakši i najednostavniji način za njihovo uklanjanje je sok od limuna. Jednostavno nanesite sok od limuna na površinu i obrišite sunđerom.

Pogledajte modele naših kuhinja od punog drveta.

Stolarska radnja MIJATOVIĆ BB
Stolarska radnja MIJATOVIĆ BB
Stolarska radnja "MIJATOVIĆ BB" iz Bajine Bašte je porodična firma koja se bavi proizvodnjom nameštaja od punog drveta preko 30 godina. Nameštaj koji mi pravimo je vrhunskog kvaliteta, dugog veka trajanja i pogodan je za sve prostore. Svaki komad našeg nameštaja je unikatan i izrađen po svetskim standardima.